Våre prosjekter

Vollveien

Våre prosjekter

Vollveien

Vollveien

Beskrivelse

Beliggenheten på de 9 boligene som sto klare sommeren 2022, er helt unik på idylliske Karljohansvern. Bygget ligger inntil Vollen badeplass (på folkemunne «Vollane») med utsikt over store grøntområder og Oslofjorden, svært gode solforhold samt egen uteplass både mot øst og vest.

Borettslaget er et gjennomtenkt og meget flott boligprosjekt med 9 leiligheter i ett bygg hvor alle har en hyggelig og brukervennlig hems. Det er opparbeidet en uteplass til hver leilighet både mot øst og vest.

Tilpasningen til omgivelsene har vært særdeles viktig i planleggingen, og selger er derfor i tett dialog med Fylkeskommunes avdeling for kulturarv og kommunen når det gjelder utforming og materialvalg. Vollveien borettslag appellerer til alle aldersgrupper og livsfaser når man har alt på ett plan hvis man ønsker det og hems hvis man skal samle ungdommen eller har ønske om eget hobbyrom, tvstue eller hjemmekontor.

Karljohansvern er et gammelt festningsverk og ble etablert som orlogsstasjon for den norske marine i 1818. Fra 1850 hadde det da overtatt som hovedstasjon for marinen etter Fredriksvern i Stavern, en rolle det hadde helt fram til 1968. Da overtok staten verftet og døpte det om til Horten Verft A/S. Horten Verft ble lagt ned i 1987 og verftsområdet er gjort om til næringspark med mange spennende arbeidsplasser.

På Karljohansvern er det flotte turområder, badeplasser og mange flotte bygninger som tidligere dekket forsvarets behov, men som nå er gjort om til næring, museer, kafeer, gallerier og boliger.

Mellom sentrum og Karljohansvern ligger Lystlunden, en kombinert park og idrettsplass med ny videregående skole. Idrettsanlegget har to idrettshaller, kunstgressbaner, bueskytterbane og flere treningsbaner for fotball. Dette er også Hortens største parkanlegg hvor det er satt ut flere benker og fellesgriller, samt etablert lekeplass. Parken fremstår som svært idyllisk med en sjarmerende paviljong og flott lyssetting etter mørkets frembrudd. Det er også kort vei til skatepark.

Vil du vite mer?